Frisbeegolf

Bli med og spill frisbeegolf

Sosialt, morsomt og engasjerende!

Arrangement

Når Navn
Ingen aktuelle aktiviteter for øyeblikket


Frisbeegolf, en sosial og hyggelig lags-aktivitet sammen med dine venner og kolleger.

Frisbeegolfens prinsipper er enkle, man skal kaste en frisbee fra A til B og prøve å bruke så få kast som mulig. Det ligner mye på vanlig golf men man bruker frisbee i stedet for ball og kurver i stedet for hull. Etter første kast går man bort og kaster videre fra der frisbeen ligger, helt til frisbeen ligger i kurven. Man noterer antall kast og går videre til neste «hull». En bane består som oftest av 9 eller 18 hull. Utfordringene er å kontrollere frisbeens svevekurve mot banens hindere og vanskeligheter. Banens vanskeligheter består til dels av hullets lengde og hindringer i form av trær, vann, buskas og høydeforskjeller. Når det blåser vil vinden gjøre det enda mer utfordrende og spennende.

Hvert lag består av 2 spillere per kamp. Din bedrift kan fint registrere flere spillere i denne serien, men kun 2 av spillerne kan delta per kamp.
Dere kan da variere på spillere fra kamp til kamp så lenge de er registrert.


VI HÅPER PÅ EN SERIE/TURNERING I 2023

For mer info - ta kontakt


Forsikring: 

NBIF operer ikke med lisens og forsikring er ikke inkludert i sine kontingenter. All deltakelse på eget ansvar.
Vi oppfordrer alle til å tegne lags-forsikring eller individuell forsikring via vår samarbeidspartner eller ha sine personlige forsikringer i orden.
For mer informasjon og bestilling av forsikring 
KLIKK HER

Vi har ingen terminliste og resultatlister for øyeblikket. 

Vi følger regelverket til PDGA

(Hentet fra frisbeegolf.no)


Kun den hvite og røde inni kjettingen er godkjent putt. 

Det er alltid den spilleren som ligger lengst fra kurven som kaster først, selv om spilleren har kastet flere kast enn deg. Når man kommer fram til disken man har kastet skal det markeres med en markør/minidisk i forkant av disken før man fjerner den. På neste kast skal man stå med den fremste foten innenfor 0-30cm bak markøren i det man kaster neste kast.

Lander frisbeen i et tre og ikke kommer ned av seg selv skal neste kast tas rett under der frisbeen befinner seg. Dette gir ingen straffekast.

Banene kan ha ulike hinder som ”Mandatory” og ”OB”. Disse kan være kunstige hindre som er laget enten for å gjøre banen litt vanskeligere eller så er de der av sikkerhetsmessige årsaker. ”OB” = Out of bounds (utenfor banen). Disken spilles fra der den sist var god eller fra forrige utkaststed. Ett straffekast tildeles. ”Mandatory” angir at du må kaste til høyre, venstre eller mellom et hinder (tre, lyktestolpe o.l). Hvis du bommer på dette og krysser mandolinjen på feil side så blir neste utkast fra en dropzone, evt fra forrige kastested hvis en dropzone ikke er spesifisert. Ett straffekast tildeles. Respekter OB og mandatory regler for banen du spiller på.

Du skal også vise hensyn til andre som bruker områdene banen ligger på. Er det mennesker i veien, be dem flytte seg eller vent til det er klar bane før du kaster.

De detaljerte og offisielle reglene finnes foreløpig ikke på norsk men kan leses på engelsk på hjemmesidene til PDGA.

Har du noen spørsmål?

Ta kontakt med oss på mail: telemark@bedriftsidrett.no