telemark.bedriftsidretten.no

GPX Karusellen 2022

Utfør en av følgende ruter for å ta utfordringen


Last ned GPX

Konkurranseperiode: 01.01.2022 - 28.02.2022

Langesund - Januar (12,15 km)

Start/mål:

Parkeringen ved dammane i Bamble. Start klokken på asfaltstien like foran oppslagstavlen på høyre side. Vent på gps-signal før du starter å løpe.

Ved målgang løper du forbi tavlen før du trykker stopp.

Ankomst:

Kjør ut Bambleveien mot Langesund. Parkeringen og Dammane ser du til venstre like etter du har passert innkjørselen til legevakten og Røde Kors.

Løypebeskrivelse:

Du løper i retning med klokken. Du starter med å løpe asfalten i mellom dammane, opp i løysløypen og følger den nordre sløyfen rundt. Du fortsetter videre inn på sti mot hoppbakken og ned til Stathelleveien og Skjærgårdshallen. Herfra følger du blåmerket sti (kyststien) nesten helt inn til mål. Du løper igjennom Langesund sentrum, ut mot Tangen fort og over til Steinvika, Krogshavn og mot Sandvika. På stien ovenfor Sandvika vil blåmerket sti gå 90 grader til venstre. Her skal du holde høyre inn på en hestesti og over mot en hestebane. Du løpet ca. 100m på hestebanen før du tar til høyre inn på en sti. Du vil da få et kommunalt strømanlegg på din venstre side. Løp videre under Bambleveien og opp på andre siden. Hold høyre like etter undergangen og løp på stien langs veien og mot mål. Løp forbi oppslagstavlen på asfalten før du stopper klokken.

Registrering:

Grunnet glatte partier og oppstart av årets GPX sesong ønsker vi at januar-løpet skal kunne registreres ut februar. Hvilket betyr at man kan rekke alle løpene selv om man melder seg på i februar.

OBS:

Traseen er glatt. Særlig lysløypa og siste 2km. Vi anbefaler pigg. *Oppdatert 29.01

Underlag og sko:

35% grus, 20% asfalt og 45% sti.

Anbefaler terrengsko, altså sko med grovere såle. Det kan vær glatt så har du pigg kan det være fint.

Område:

Langesund er kjent for sine flotte stier og utkikkspunkt. Her er det også mye historie og flere muligheter for bading og fine pauser.

Får du ikke lastet ned GPX filen?

Ta kontakt med thomas.stornes@bedriftsidretten.no så sender vi filen til deg.




Last ned GPX

Konkurranseperiode: 01.02.2022 - 13.03.2022

Geiteryggen - Februar (12,59 km)

Start/mål:

Geiteryggen flyplass i Skien og start/mål er like utenfor inngangen til terminalen.

Husk og la klokken få signal før du starter å løpe. Når du kommer til mål så løp litt forbi inngangen før du stopper klokken.

Ankomst:

Fra Skien kjører du FV36, Voldsvegen fra Sykehuset og opp til Geiteryggen flyplass. Det er godt skiltet til området.

Gratis parkering like ved terminalen.

Løypebeskrivelse:

Du løper i retning mot klokken. Du starter med å løpe forbi trailbanen på høyre side og inn på stinettet øst for terminalen. Du løper rundt flystripa mot øst/nord og da mot FV 36 igjen på andre siden. Her skal du krysse veien så være obs på trafikken. Du fortsetter videre på traktorvei/sti mot Solum kirke og videre igjennom "juletre" feltet. Her skal du bare følge stien og innom noen porter som du fint lukker etter deg. Du kommer så til parkeringen til Hvitsteintjenn ved Voldsvegen. Her holder du høyre mot Solmyrås og Piggen. Du skal altså opp til Piggen på sørsiden. Her vil du komme til et stikryss hvor du kan holde høyre ned mot Solmyrås, men du skal altså holde venstre opp mot Piggen. Herfra fortsetter du videre mot Hvitsteintjenn å du skal få Hvitsteintjenn på din høyre side før du fortsetter ut mot enden av parkeringen ved Voldsvegen. Herfra følger du gang- og sykkelstien tilbake mot Geiteryggen lufthavn. Du skal under FV36/Voldsvegen og opp til terminalen. Fortsett like forbi inngangen før du trykker stopp og lagrer.

OBS:

Det skal gås over veien ved krysset til fallskjermklubben. Ikke løp. Det er vinter og snø i terrenget så røtter og stein som ikke er så synlig. Det er også en del is. Anbefaler piggsko.

Underlag:

10% grus, 15% asfalt og 75% sti

Område:

Geiteryggen/Hvitsteintjenn/Piggen er kjent for sitt store stinettverk med mange flotte rasteplasser.

Får du ikke lastet ned GPX filen?

Ta kontakt med thomas.stornes@bedriftsidretten.no så sender vi filen til deg.




Last ned GPX

Konkurranseperiode: 01.03.2022 - 31.03.2022

Gulsetmarka - Mars (11,27 km)

Start/mål:

Ved den store parkeringen ved Åletjern/Fantekjerringkollen på Vestre Gulset. Altså ikke på den lille parkeringen innerst ved Åletjern, hit er det forbudt å kjøre inn. Det er altså den store plassen vi snakker om. Der asfalten går over til grus, like ved infotavlen på vei inn mot Åletjern. Her starter du klokka og hit kommer du tilbake og stopper klokka samme sted.

Ankomst:

Gulsetmarka ligger ved Gulset, nord for Skien. Fra Skien og Myren kjører du Gulset Ring til Kollmyr skole.

Fra parkeringen til Kollmyr skole kjører du videre inn mot Vestre Gulset og parkeringen kommer etter ca. 600m.

Løypebeskrivelse:

Du løper i retning mot klokken. Fra start holder du skrått til høyre, over et lite jordområde og opp Sagåsen. Når du kommer ut på lysløypen igjen holder du høyre og videre mot Ulvsvann. Stinettet mot Ulvsvann starter med bebyggelse i Svalevegen, Gulset på din høyre side og Tinnskollen opp til venstre. Her holder du stinettet forbi Kreppamyr og Langgangsmyra på venstre side og videre mot Ulvsvann.

Etter 4km kommer du ut på grusveien på oppsiden av Ulvsvann. Her holder du venstre og rundt på vestsiden av Ulvsvann. Du vil komme til et kryss når du har rundet rundt Ulvsvann som viser flere skilt. Men her fortsetter du videre på veien, får en liten snuplass på din høyre side, fortsetter 200 meter til og tar opp til venstre mot Grunntjenn og Tvittingen etter 4,9km. Herfra har du 2km med jevn stigning (100hm). Når du kommer til Tvittingen løper du mot Fantekjerringen med Tvittingen på din høyre side. Når du kommer til Tvittingen (hoved rasteplass mot sør) så holder du venstre mot Kaperkollen og følger blåmerket sti helt ned til lysløypa ved Åletjern. Du skal ikke opp til toppen på Kaperkollen.

Når du kommer til lysløypa ved Åletjern så holder du høyre og følger lysløypen mot Gulset/Hasselbakken hoppanlegg, men holder venstre på grusveien like før hoppbakken da du skal til mål samme sted som du startet.

Underlag:

60% sti og 40% grusvei. Anbefaler piggsko da det fremdeles er en del is på stiene.

Område:

Geiteryggen/Hvitsteintjenn/Piggen er kjent for sitt store stinettverk med mange flotte rasteplasser.

Får du ikke lastet ned GPX filen?

Ta kontakt med thomas.stornes@bedriftsidretten.no så sender vi filen til deg.




Last ned GPX

Konkurranseperiode: 01.04.2022 - 19.05.2022

Lennsmannseter og Rustan - April (11,17 km)

Start/mål:

Ved bommen ved enden av parkeringsplassen i retning Rustankollen

Ankomst:

Kjør i retnings Sneltvedt og opp til Lennsmannseter, ca. 4km fra Kiwi Frogner eller kjør av Siljanvegen i retning Sneltvedt, ca 3km. Ved Lennsmannseter er en stor parkering. Herfra kan man gå blant annet opp til Vealøs kapell, Vestre Veløs og ikke minst GPX Juni løpet starter herfra.

Løypebeskrivelse:

Vi skal løpe mot klokken. Vi starter med å følge blåmerket sti opp mot Rustankollen (1,4km) og videre til Søgårdseter (4km). Her løper du på nydelige stier med flere utsiktspunkter mot Skien/Porsgrunn. Etter de første 500 meter kommer du til en gård med port over veien. Husk å lukke porten etter deg. Du løper så igjennom et beite frem mot Rustankollen. Skulle du møte på en ku så er dette nysgjerrige og rolig dyr. Står de midt i veien så går du bare rolig forbi. De er godt vant til turfolk. Etter Søgårdseter holder du venstre og skal over i retning Ørnstjern og videre tilbake mot Lennsmannseter. Du løper hele tiden på flotte og lekene stier, samt litt gruspartier. Hele stien hit er blåmerket og skiltet av DNT.

Etter 8km, like før du kommer til Lennsmannseter holder du brått høyre. Herfra og de neste 1,6km så vil det være mye forskjellig terreng. De første 300 meter er det litt vått, sølete og steinete. Det er lagt noen plank de første 200 meter som du kan løpe på. De neste 500 meter er steinete og litt smal sti. De siste 800 meter er på fin sti, men har en del stigning.

Når du kommer opp til veien etter 9,6km så er det fin grusvei videre mot bommen. Når du kommer til Lennsmannseter må du passere bommen ut mot parkeringsplassen å løpe over parkeringen til bommen der du startet.

Dette er en rute som er leken og morsom. Det er primært stigning opp til Rustankollen fra starten og Ønsker du å løpe raskest mulig bør du spare deg litt mot slutten.

Underlag/Terreng.

20% grus

80/ sti/terreng




Last ned GPX

Konkurranseperiode: 01.05.2022 - 05.06.2022

Skotfoss - Mai (12,89 km)

Start/mål:

Ved Løveid sluse på skotfoss, like ved infotavlen mellom parkeringsplassen og slusen. Det står en benk der også og det er like foran en port som står åpen.

Ankomst:

Kjør i retnings Skotfoss til Løveid sluse. Kommer du fra Åfoss siden kan det være arbeid på demningen med jevne mellomrom, her er det også smalt å kjøre. Kommer du fra Myren og Gulset følger du Skotfoss veien frem til Løveid sluse.

Parkering:

Av hensyn til Løveid sluse oppmuntrer vi til å parkere ved Prix Skotfoss eller på grusplassen bak Skien minilager like etter slusen i retning Åfoss.

Løypebeskrivelse:

Velkommen til vakre Skotfoss. Her skal du få oppleve et flott område langs Løveid, Pollen, Mikaelshulen og Skotfoss-stien.

Vi skal først starte med en tur/retur før vi skal løpe mot klokken rundt Klosterfoss stien. Vi skal nemlig via slusene og Pollen opp til Mikaelshulen. Vi starter med jevn stigning opp til Øvre Pollen de første 2 km så her bør du starte rolig. Vi løper innover mot parkeringen til Mikaelshulen. På vei hit er det idyllisk og flott. Nyt hvert steg selv om det er mye asfalt på dette området. Når du kommer til parkeringsplassen ved Mikaelshulen etter 3,2km så holder du til venstre inn på sti mot Mikaelshulen. Her får du en motbakke til å begynne med før det blir helt nydelig innover.

Når du kommer til Mikaelshulen så skal du være obs. De siste 100m er det bratt og ulent. Så her skal du bevege deg rolig. Ønsker du ikke og gå helt inn kan du snu ved "fare" skiltet og droppe de siste 50 meter helt opp. Du vil likevel bli registrert. Vi presiserer at du deltar på eget ansvar. Samtidig så er dette et yndet turmål for både store og små.

Så er det tilbake samme vei til slusene. Ved Øvre Pollen løper du rett frem før du så tar til høyre og kommer ned mot kapellet. Så her får du 200 meter med endret trase på returen. Men det viser jo GPX filen for deg.

Når du kommer til slusene så skal du over brua og opp over Skotfoss-stien. Du kommer over til demningen og her skal du holde venstre i retning Løveid-sluse før du skal runde hjørnet til høyre og rundt Skotfoss-stien. Her er det vakkert og idyllisk. Du kommer så rundt ved fotballbanen før du skal opp og over Røråsen og tilbake til Løveid sluse.

Altså, dette er en trase som inneholder en del mer asfalt. Her kan du om du ønsker presse deg på tempo flere steder, så dette kan bli en ganske så hard runde, samtidig så er det idyllisk og fint her så hva med å nyte denne turen i et rolig tempo?

Denne ruten bør du oppleve - Noe sier meg at ikke så mange drar til Skotfoss for å løpe, så nå har du en rute klar for dine føtter ;)

Ruten er åpen til 5. juni.

Underlag/Terreng.

50% grus

50% sti/terreng

Sko: Anbefaler sko egnet for grus og sti.

PS: Husk å få inn gps-signaler på klokken før du starter. Ved mål må du stå på plassen til du ser at klokken har avsluttet og lagret ruten før du drar videre.




Last ned GPX

Konkurranseperiode: 01.06.2022 - 31.07.2022

Grasmyr/Hydrostranda - Juni (13,88 km)

Start/mål:

Ved Esso Grasmyr, som ligger ved innkjørselen til Kiwi og den nye Bamble Ungdomsskole på Grasmyr. Start og stopp klokken på gang- og sykkelstien like under den store pristavlen til ESSO.

Ankomst:

Kjør i retning Langesund. Etter Brotorvet på Stathelle fortsetter du hovedveien ut mot Langesund. På toppen etter ett par km ser du Esso tydelig på din høyre side.

Løypebeskrivelse:

Vi skal løpe mot klokken, men de første 400 meterne er også de siste 400 meterne. På vei ut holder du høyre og løper videre inn på grusvei, igjennom skogen på sti og etter 1,6km kommer du til en nedlagt skytebane på din høyre side. Her holder du venstre og inn på blåmerket kyststi i retning Rognstranda. Etter ca. 2,9km holder du høyre ned til Rognstranda, krysser område og du skal nå løpe 2,6km på asfalt i retning Hydrostranda.

Når du kommer til Hydrostranda skal du helt ned til stranden og fortsette på blåmerket kyststi i retning gjestebryggen. Fra stranden og de neste 1,6km skal du litt inn og ut av blåmerket kyststi. Du løper blant annet på en liten gjestebrygge ytterst ved Hydrostranda. Når du kommer av bryggen holder du venstre og du vil få en middels stigning til toppen. Hold så høyre og over en sti de neste 200 meterne før du kommer ut på asfaltert gang- og sykkelsti. Her holder du høyre og er nå inne på blåmerket kyststi. Denne skal du holde helt til Rognstranda og toppen av Rognsåsen. Fra Hydrostranda til Rognstranda er du altså primært på blåmerket kyststi langs sjøen og underlaget her er mye fjell og sti.

* Hytter: Du vil passere en del hytter, noen ganske tett. Men du er på offentlig sti så det går fint, men vis hensyn til både hytte-eiere og andre gående. Hyttene ved Hydrostranda er primært eid av bedrifter og hyttene nærmere Rognstranda er primært private.

Når du kommer til Rognstranda får du en kort, men bratt stigning til toppen av Rognsåsen. Midtveis opp bakken kommer du til en trapp som holder venstre og du skal opp denne til toppen. Fortsett videre på blåmerket kyststi i retning Grasmyr. Etter ca. 10,7 km skal du holde høyre i retning en parkeringsplass (står skiltet). Fra parkeringen skal du løpe på grus ut til Tangvallveien, holde høyre og så til venstre igjennom et boligfelt til mål. Siste 1,7 km er på asfalt og inneholder litt stigning opp igjennom boligfeltet.

Dette er en flott løype. Men ønsker du å holde best mulig fart igjennom vil vi anbefale deg å testløp først. Du skal holde tunga rett i munnen fra Hydrostranda til Rognstranda. Selv om du primært er på blåmerket kyststi så kan du fort miste stien på alle de alternativene som finnes der ute.

For undertegnende er dette en av sine favoritt-ruter.

Underlag/Terreng.

40% asfalt

60% sti/terreng/fjell

Anbefaler sko for et enkelt underlag, trenger ikke de groveste terrengskoene her.




Last ned GPX

Konkurranseperiode: 01.07.2022 - 31.07.2022

Uræddløypa / Kattøya - Juli (11,31 km)

Start/mål:

Like utenfor Stridsklevhallen

Ankomst:

Ta til Stridsklev og Stridsklevhallen. God plass for parkering like ved hallen. Stridsklevhallen ligger ved Stridsklev ring og like ved Kiwi Stridsklev.

Beskrivelse:

Vi løper mot klokken. Vi krysser Stridsklev ring etter 200 meter og skal løpe den populære urædd-løypa helt ned til undergangen ved jernbanen etter ca. 3,6 km. Her løper du under jernbanen og E18 videre mot Nystrandvegen og Nystrandhavna. Hold venstre og løp langs hovedvegen mot Olavsberget, hold høyre ved Olavsberget og ut forbi stupetårn, over brygga ut til Kattøya. Når du er ute på kattøya så hold høyre i blåmerket kryss ut til utsiktspunktet og videre venstre rundt Kattøya før du kommer tilbake bryggen. Løp så videre mot Olavsberget og samme vei tilbake opp til undergangen ved E18 og jernbanen. Du er nå tilbake på Urædd-løypa og fortsetter videre i retning Stridsklevhallen. Mål er samme sted som start, ved inngangen til Stridsklevhallen.

Underlag/Terreng:

70% sti

30% asfalt




Last ned GPX

Konkurranseperiode: 01.08.2022 - 31.08.2022

Bjønnes/Langangen - August (11,83 km)

Start/mål:

Like foran den rød kiosken på Bjønnes Brygge.

Ankomst:

Kjør i retning Telemarksporten og videre ut forbi Bergsbygda og ut til Bjønnes Brygge.

OBS PARKERING: Like før du kommer ned til Bjønnes brygge så er der en parkeringsplass på toppen av bakken på høyre side. Her kan du parkere. På selve bryggen er det forbudt med parkering.

Løypebeskrivelse:

Start klokken når du står like foran den rød kiosken på bryggen. Du løper med klokken og fra start løper du frem videre forbi Bjønnes brygge og starter med en liten motbakke. Fra start skal du nå følge blåmerket sti i retning Sildevika. De første 700 meter løper du på asfalt før du skal følge videre blåmerket sti ut til Sildevika og videre forbi mot parkeringen til Sildevika. Etter ca. 2,6 km kommer du til parkeringen til Sildevika og skal krysse veien du nettopp har kjørt på for å komme ut til Bjønnes brygge. Fra parkeringen til Sildevika skal du holde venstre på veien i retning Bergsbygda ca. 30 meter før du tar til høyre og løper videre ut mot Bjønnes-Solvik hyttefelt og i retning Langangen.

Fra parkeringen til Sildevika og ned til Solvik skal du først jevnt opp og så jevnt ned til Solvik. Dette strekket er asfalt og på ca. 1,2km før du kommer videre inn på blåmerket sti.

Herfra skal du være litt observant. Fordi du løper blåmerket sti i retning av en sommerbolig etter 4 km. Det er ved denne boligen du kommer tilbake til også ved returen. Så ved denne sommerboligen skal du på vei ut holde venstre og vi skal litt opp i skogen. Her løper du på en tydelig sti, men den er ikke blåmerket. Du følger stien litt oppover før du skal holde høyre ved første sti kryss og til høyre ved andre stikryss. Ved det siste stikrysset ser du en bredere traktorvei. Når du holder høyre her er du altså på vei ut mot Langangfjorden igjen og til blåmerket sti. Denne rundet er på ca. 1,7 km.

Når du kommer til blåmerket sti igjen etter 5,7 km så skal du holde venstre og strake blåmerket sti i retning Langangen. Du kommer til vendepunktet etter 7,5km som er på en fin halvøy og her kan du hoppe rett ut i vannet og nyte en dukkert før du skal tilbake i retning Bjønnes Brygge. Du vil passere det stikrysset du kom til når du kom ut fra stirunden i skogen på vei ut, så her løper du videre frem på blåmerket sti.

Etter 9,7km kommer du til sommerboligen igjen og her skal du løpe igjennom hagen, så vis hensyn. Du er på blåmerket sti her altså.

Hold venstre i krysset (Her holdet du venstre på vei ut opp i skogen). Løp videre ut mot Bjønnes brygge og du løper litt på samme asfaltvei som på vei ut, men etter 300meter på asfalten holder du venstre inn på blåmerket sti i retning mål på Bjønnes brygge.

Stopp klokken når du har passert den rød kiosken på Bjønnes brygge og du er i mål.

Underlag/Terreng.

Det er ca. 20% asfalt, 20% grus og 80% sti/terreng.

Forholdsvis lite stein og røtter. Kan være noe grodd i skogen der du holder til venstre ved den sommerboligen og rundt på vei ut.




Last ned GPX

Konkurranseperiode: 01.09.2022 - 09.10.2022

Herre - September (12,57 km)

Start/mål:

Like foran inngangen til Coop Prix på Herre (Like ved Herre Kirke)

Ankomst:

Kjør i retning Rafnes og Herre. Ta inn mot Herre "sentrum" og kjør 300 meter inn til Coop Prix. Du kan gjøre via Geiteryggen og Vold eller via Lasses/Shell på Rugtvedt. Kopier Google koordinatene for å se start/mål i google: 59.10334489204195, 9.560887216930151

Løypebeskrivelse:

Vi løper mot klokken og runden er på drøye 12km.. Start med i ta opp ved Herre Kirkegård og på en traktorvei rett frem og opp. Første 1,2km har jevn stigning på traktorvei så start fornuftig. Etter 1,2km kommer dere ut på grusvei hvor dere skal holde venstre og i retning Rafsnes / hovedveien. Når dere kommer ned ved hovedveien etter ca. 2,2km så følger dere grusveien videre rundt og opp igjen i retning Asdalsvann, og følger veien videre rundt derfra og ned mot Rafnes. Hele veien hit løper dere på nydelig grus i fine skogsområder. Der skal rett og slett "gruse Herres indre skoger". Når dere kommer ned til hovedveien skal dere igjennom undergangen og over til Rafsnes industri. Her løper dere på baksiden av industriområdet på asfalt og litt grus i retning Herre og mål. Siste 3km fra Rafsnes til mål er ganske så seigt etter 9,4 km på grus først. Mot slutten skal dere løpe en lang og slak nedoverbakke på asfalt så her er det bare å la bena fly. Denne traseen er en bred og fin trase. Litt stigninger er det, men likevel "enkel" å bevege seg i. Det er bare å nyte de indre skoger på Herre :)

Underlag/Terreng.

Skogsvei 2km, grusvei 8 km og asfalt 2,5km

Løypa kan løpes til og med 9 oktober siden vi ligger litt bak skjema.




Last ned GPX

Konkurranseperiode: 01.10.2022 - 05.11.2022

Siljan - Oktober (10,82 km)

Start/mål:

Start og mål er på to ulike steder med 150meters mellomrom. Start er på Kiosken/kafeen på Solvika og mål er på andre siden av hovedveien ved gulbom 150m opp langs grusveien. Årsaken til dette er fordi vi ikke ønsker økt tempo over målstreken og at veien krysses uansvarlig.

Ankomst:

Kjør i retning Solvika, Siljan. Dette er en campingplass som ligger langs hovedveien. Når du kommer fra Skien så ligger Solvika på venstre side på toppen før Holtesletta og før du kjører ned til Siljan sentrum. Parkering lige ved start langs veien.

Google maps: 59.262540360518464, 9.689536529166965

Løypebeskrivelse:

Ny trasè for 2022 og vi starter ved Solvika Kafe og campingplass. Løp langs vannet på flott grus-sti og forbi en del hytter de første 2km. Løp videre på sti og traktorvei videre over til grusvei ved 2,8km. Løp videre på grusvei et stykke og etter 4,7km kommer du til ett nytt vann på høyre side som heter Galtetjønn. Hold høre etter vannet og på sti over til holtesletta. Kryss hovedveien på gang- og sykkelsti og videre på asfalt forbi Siljanhallen og videre mot Bakkaneriset. Etter 7km holder du høyre inn på sti og løper forbi industriområdet og boligfelt i retning fiskebekkstien og videre i retning Solvika. Dette strekket fra Bakkaneriset og hele veien mot mål er på mye sti og teknisk parti. Vær obs på glatte partier med røtter og stein/fjell. Men likevel et flott område å løpe på. Etter undertegnende subjektive mening er dette en av årets gøyeste løyper.

Underlag/Terreng.

40% grus, 50% sti, 10% asfalt




Last ned GPX

Konkurranseperiode: 01.11.2022 - 30.11.2022

Jønnevald - November (11,41 km)

Start/mål:

Ved grusparkeringen på Jønnevald i krysset mellom Luksefjellvegen og Ås.

Googlepunkt: 59.2721922334866, 9.567648119046332

Ankomst:

Fra Skien kjør i retning Luksefjell. Du kjører forbi Limi og opp til Jønnevald. Du får innkjørsel til Grenland Omegn Golfklubb på høyre side, og de gamle bussgarasjene på venstre side like etter. Når du har passert bussgarasjene vil krysset til Ås og grusparkeringen komme etter 100 meter.

Beskrivelse:

Du løper med klokken. Du starter på asfalt ned bakken i retning Ås før du tar til høyre inn på grusvei i mellom to hus etter 300 meter. Løp grusveien inn til endes mot Slettevann. Her har du nå løpt 2,5 km og hold høyre opp en stibakke. Her vil du løpe tilbake i retning der du startet, men på en åshøyde. Her er det en fin sti å løp på hele veien til du kommer til gårdsplass, hus og Luksefjellveien igjen etter 4,1km. Hold venstre på veien i retning Luksefjell, løp ca. 300 før du holder høyre inn på en grusvei og mot golfbanen. Du skal så løpe på sti på oppsiden av golfbanen. Ved endes av golfbanen etter 6km skal du holde venstre og løpe langs jordene i retning Holmsvegen. Dette partiet er noe grodd og stien er litt smal, så følg ekstra med på klokken. Men etter 6,5 km ser du stien godt igjen og du fortsetter ut mot Holmsvegen. I krysset her etter 7,3 km holder du høyre og løper holmsvegen i retning Luksefjellvegen og opp til golfbanen. Her har du 2km på asfalt. Du løper over golfbanen, forbi golfrangen før du skal opp på stien bak golfbanen igjen. Herfra løper du litt på samme sti, men i motsatt retning før du tar til venstre ned mot Jønnevald og parkeringen igjen.

Det er en del bladfall, så være obs på glatte partier ettersom terrenget er vått. Dog det er lite stubber og stein som gjemmer seg under bladene.

Du løper også i et område som det er mye rådyr, fugl og elg. Åpne opp øynene og se etter noen gode opplevelser.

November er jaktmåned. Vi bør- og kan vise hensyn til jegere ved å være ekstra synlig.

Underlag/Terreng:

35% grus

40% sti/terreng

25% asfalt

Anbefaler sko for terreng.




Last ned GPX

Konkurranseperiode: 01.12.2022 - 31.12.2022

Heistad/Frierstien Desember (12,85 km)

Start/mål:

Like ved Hei IL Klubbhus (Starten er ved krysset/innkjøringen 200 meter lengre frem).

Ankomst:

Kjør mot Heistad og Heistadhallen/HEI IL

Beskrivelse:

Vi løper mot klokken. Vi skal løpe lysløype opp til- og over E18 og videre rett frem til grusveien. Her holder vi oss på grus et lite stykke til vi kommer ned mot blåmerket sti langs frierfjorden. Hold brått høyre og følg blåmerket sti hele veien ut mot utsiktspunktet og ned forbi "dammane" og parkeringsplassen ved Brevik. OBS: GPX file svinger venstre 30 meter før utsiktspunktet. Ferdsel ut til ytterpunktet gjøres på eget ønske, men husk at der er bratt og kan være glatt. Vær også ekstra oppmerksom på vei ned til parkeringsplassen fra "dammane". Der er asfalt og kan være glatt ned bakken.

Fra parkeringen følger du videre forbi NORCEM på din høre side. Du følger altså asfalt et lite stykke før du skal ut mot Eidangerfjorden og løpe langs vannet mot Heistad. Til slutt får du en fin motbakke opp mot Heistad IL.

Underlag/Terreng:

80% grus/sti

20% asfalt

OBS:

Det bygges ny E18 og vis hensyn ved å ikke krysse sperrebånd ved utsikten over frierfjorden. Under her bygger de ny tunnel og bro