telemark.bedriftsidretten.no

GPX Karusellen 2022

Hei , Husk at du må registrere aktivitetene dine med et av følgende alternativer:

Bedriftsidretten appen

Bedriftsidretten appen

IdrettenOnline appen

IdrettenOnline appen

Utfordring

Utfør en av konkurranserutene på kortest mulig tid innen 12/31/2022. Konkurranseperioden er 1/1/2022 - 12/31/2022  


Godkjente aktiviteter

Fitness walking, , Gåtur, Løping, Løping (på sti),  


Beskrivelse

Hva er GPX Karusellen? 

En virtuell trimkarusell med til sammen 12 løp med 1 nytt løp hver måned. Hvert løp er mellom 10 og 14 km og er primært i skog og mark, men noe asfalt må beregnes. Du gjennomfører selv når du ønsker i løpet av måneden og registreringen av månedens løp må være gjort innen utgangen av måneden. Alt registreres enkelt når du synkroniserer din klokke registrer på Strava/Flow. Et aktivt og koronavennlig løpstilbud for alle fra 16 år.

Dette er en annerledes og morsom måte å løpe på. Å løpe etter GPX fil via klokke, Strava eller andre apper blir mer og mer populært. Samtidig er vi sikre på å gi deg et løpstilbud uavhengig av situasjonen rundt covid-19. For dere som løp GPX Karusellen 2021 så vil det være en del av de samme traseene, og noen nye. 

Dette er for alle nivåer og du gjennomfører i ditt ønskede tempo på det grunnlag at distansene er fra 10-14km. Gå, jogge eller løpe? Det velger du selv. Ta det som en hyggelig tur alene eller med venner, eller fres igjennom skogen om du ønsker det. 

Alle som melder seg på innen 1 februar er med i trekningen av 1 par ON-RUNNING  løpesko


* Du bør kunne håndtere digitale verktøy som relaterer til klokke, Strava/Idretten Online eller andre digitale plattformer som skal fungere som ditt kart. Det krever en synkronisering ved oppstart, og derfra skal dette gå av seg selv når du oppdaterer klokken etter din tur. Ta kontakt med thomas.stornes@bedriftsidretten.no for bistand.


Gjennomføring: 

Månedens løp blir lagt ut senest hver 1. i måneden og inneholder informasjon og GPX fil for månedens trasé. Det er denne filen som du laster ned til din klokke eller app og som du må følge for å løpe riktig trasé. Traseene er nemlig ikke merket, så her må du holde fokus å følge riktig retning. Traseene er i forholdsvis kjente områder. Når du er ferdig så synkroniserer du din klokke og resultater vil bli oppdatert. Du kan enkel følge med på resultatlisten på din side. Du får også en epost etter hvert løp med status for din gjennomføring. Målet er at GPX karusellen skal motivere til fysisk aktivitet igjennom hele året. For noen vil det være nok å gjennomføre en gang og vente spent på neste måneds løp. Andre vil kanskje gjennomføre flere ganger med mål om å bedre sin tid for hver gang ettersom det er den beste tiden som blir stående. Og for noen så kanskje de lar seg trigge til å konkurrere mot sin venn eller kollega når de ser at tiden sin ble slått med noen sekunder. Da er det bare og snøre på seg skoa og ut igjen. Uansett hva som er viktig for deg så håper vi at du får nyte godt av denne karusellen i hele 2021 og oppmuntre deg til fysisk aktivitet, bli glad i å løpe, samt kjenne en mestring og utvikling av egen helse. 


Registrering januar og februar:

Grunnet glatte partier og oppstart av årets GPX sesong ønsker vi at januar-løpet skal kunne registreres ut februar. Hvilket betyr at man kan rekke alle løpene selv om man melder seg på i februar. 


MANUELL REGISTREING VEILEDNING:

MANUELL REGISTRERING VEILEDNING.mov


Terminliste 2022:

Januar:
Langesund, samme trase som i 2021

Februar:
Geiteryggen, samme trase som i 2021

Mars:
Gulset, samme utgangspunkt, men endret avslutning

April:
Lensmannseter / Rustankollen, samme trase som i 2021

Mai:
Solum/Skotfoss, ny trasé 

Juni:
Grasmyr / Hydrostranda, samme trase som i 2021

Juli:
Urædd løypa / Kattøya, samme trase som i 2021

August:
Bjønnes / Langangen, samme trase som i 2021

September:
Herre, ny trasé 

Oktober:
Siljan, ny trasé 

November:
Jønnevald, Skien, samme trase som i 2021

Desember:
Heistad / Frierstien, samme trase som i 2021  

* Med forbehold om endringer


Trasé

 • Primært skog og terreng
 • 10-14km
 • Noe kupert
 • Kjente områder
 • Ikke merket
 • Noen traseer er samme som i 2021 og noen er nye. 


Hvordan gå frem inne i arrangementet

Inne på arrangementet har du 4 faner. 

 • "Hjem" viser forsiden med Topp 3 og informasjon om arrangementet. 
 • "Resultater" viser resultatene (den beste tiden fra hver deltaker). Husk å velg riktig konkurranserute du vil se i rullgardinen og trykk "filtrer". 
 • "Konkurranseruter" viser beskrivelse av de ulike løpene. Her kan du også laste ned GPX Filen For å komme inn på arrangementet må du være innlogget på din bruker og velge GPX Karusellen i "dine utfordringer". Du logger inn på www.telemark.bedriftsidretten.no oppe i høyre hjørnet. Bruker får du ved påmelding. 
 • "Serie" viser oversikten over antall løp du har gjennomført


Hvordan laste ned/opp GPX fil? 

 • Last ned GPX filen på din telefon eller pc. PS: Du skal ikke åpne filen ved å klikke på den, men du skal åpne den i den appen du bruker. Du kan også laste den opp fra Connect/Flow eller en annen app du skal bruke som veiviser
 • Importer filen til din klokke dersom klokken har veiviser-funksjon.
 • Har du ikke veiviser funksjon på klokken kan du importere filen til ulike apper som Alltrails, TopoGPS, Norgeskart eller andre apper du kjenner til. Disse vil da fungere som din veiviser.
 • For å kunne registrere resultatet må du ha en gratis profil på Strava eller IdrettenOnline. Ved påmelding vil du automatisk få en bruker på IdrettenOnline.
 • Ved registrering så må du huske å linke deg opp mot Strava eller Flow. Har du Garmin kan du seriekoble først opp mot Strava. 
 • Når du synkroniserer din klokke opp mot Strava så vil resultatet bli registrert. Du kan også registrere manuelt inne på din treningsdagbok her: Telemark bedriftsidrettskrets(bedriftsidretten.no) 


Resultater: 

Du kan til en hver tid følge resultatene her: telemark.bedriftsidretten.no Her kan du velge fanen "toppliste" som viser resultatene. Her må du velger riktig løp ved å filtrere løpene i rullgardinen og trykke så "Filtrer". For beskrivelse og GPX fil må du gå inn på fanen "konkurranseruter". Her ser du rutene nedover med beskrivelse og filen som kan lastes ned. 


Påmelding:
Opprett bruker eller logg inn hos bedriftsidretten ved påmelding: Du får da bruker på IdrettenOnline og vi anbefaler deg å laste ned appen "IdrettenOnline". Du kan melde deg på når du vil, men skal du rekke premiegrunnlaget må du melde deg på innen Juli. 


Pris: 

Medlem / ikke-medlem 350 / 450 


Oppstartsmøte:

Vi hadde et digitalt oppstartsmøte for dere som ønsket å stille spørsmål knyttet til registrering og synkronisering mm.
Har du meldt deg på etter 11 januar og ønsker et møte så ta kontakt med thomas.stornes@bedriftsidretten.no så vil vi kontakte deg. 


Regler: 

Du kan gjennomføre løpet så mange ganger du vil, men det er kun den beste tiden som blir gjeldende. Registrering for det aktuelle løpet gjelder kun i den måneden løpet gjelder. Det er ikke mulighet for etterregistrering når måneden er over med unntak av januarløpet som er åpent til 7. februar. Det er kun mulig å registrere løp, jogg og gange. Husk og ivareta et godt smittevern dersom du deltar med andre. Nedre aldersgrense for deltakelse er 16 år og hver deltaker må ha egen bruker for og kunne delta. 


Forsikring: 

NBIF operer ikke med lisens og forsikring er ikke inkludert i sine kontingenter. All deltakelse på eget ansvar. Vi oppfordrer alle til å tegne lags-forsikring eller individuell forsikring via vår samarbeidspartner eller ha sine personlige forsikringer i orden. For mer informasjon og bestilling av forsikring KLIKK HER


Ved påmelding godtar du og motta nyhetsbrev fra Telemark Bedriftsidrettskrets. 

Har du spørsmål; ta kontakt med Thomas på: thomas.stornes@bedriftsidretten.no


 

Premie

Alle som fullfører minst 6 av 12 løp mottar "GPX-Fjøla 2022" En flott gravert trefjøl levert av Grep Grenland AS.